Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

18. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Настава хемије. Кандидат је Лидија Ралевић, мастер професор хемије, студент докторских студија на ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


15. 1. 2019.

image

Поштоване колеге,

Позивам вас на обуку за коришћење Репозиторијума Хемијског факултета - Cherry, која је организована у сарадњи са Рачунарским центром Универзитета у Београду. Репозиторијум је заједнички за сва одељења у оквиру Хемијског факултета, а омогућава отворени приступ научним публикацијама, као и осталим резултатима насталим у оквиру пројеката који се изводе на факултету.

Термини обуке: 28, 29, 30. и 31. јануар 2019. године, од 10 до 13 часова.

Место: Хемијски факултет, сала за седнице.

Предавачи: Милица Шевкушић - Библиотека Института техничких наука САНУ
Ана Ђорђевић - Библиотека Хемијског факултета

Напомене:

 • Неопходна регистрација пре предавања на следећем линку:
  http://cherry.chem.bg.ac.rs/register (PDF у прилогу).
 • Пожељно да свако понесе свој лаптоп.
 • Одговором на ову поруку потврдите своје присуство за један од наведених термина који вам највише одговара због ограниченог броја места по данима.
 • Рок за пријаву је 23. јануар.

Присуствовање обуци је важно за све запослене који се баве научно-истраживачким радом ради упознавања са свим могућностима које овај софтвер нуди.

Уколико су вам потребне додатне информације будите слободни да ме потражите у библиотеци Хемијског факултета, путем електронске поште или на број телефона 3282-111 (локал 700).

Срдачан поздрав,
Ана Ђорђевић

15. 1. 2019.

image

Обавештавамо Вас да је on-line платформа Савета за сарадњу науке и привреде јавно доступна на следећем линку www.nip.rs.

Да би сарадња науке и привреде била успешна, неопходне су чвршће везе образовног и истраживачког система са привредом, како би ресурси који постоје и који се стварају кроз високо образовање и истраживање ефикасније користили. Први корак у успостављању ефикасније сарадње, као и рада Савета за сарадњу науке и привреде јесте креирање "Платформе за сарадњу науке и привреде" које је иницирала Служба за иновације Привредне коморе Србије уз подршку Перформ пројекта Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Универзитет у Фрибургу.

Платформа има за циљ да подстиче предузећа и научно-истраживачке организације да се укључе у заједничке научно-истраживачке и развојне пројекте са циљем стварања нових комерцијално примењивих производа и услуга, решавања текућих проблема и задатака као и увођења иновативних технологија у раној фази које могу имати значај за будући развој и тржишни потенцијал. Обострано препознавање значаја заједничке сарадње у циљу комерцијализација знања и технологија један је од главних циљева платформе. Као главне задатке за реализацију успешности платформе издвајамо пружање свих релевантних информација заинтересованим странама, промовисање значаја сарадње и остварених резултата, јачање капацитета за сарадњу и праћење ефикасности сарадње.

Како цео процес не би остао само на промотивно-протоколарној сарадњи науке и привреде и како би се сви наведени задаци успешно реализовали и допринели реализацији постављеног циља, веома је важно да платформа буде препозната од свих релевантних учесника, од доносилаца политичких одлука до научника, привреде и опште јавности као место сарадње науке и привреде.

14. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Драгане Дабић Загорац, научног сарадника Иновационог центра ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 1. 2019.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налазе два PDF документа, један за студенте прве, а други за студенте треће године основних академских студија са свим потребним информацијама о обавезним превентивним здравственим прегледима, као и распоред студената са терминима за прегледе.

Прегледи су обавезни за све студенте који су у школској 2018/19. години први пут уписали прву, односно трећу годину основних академских студија осим уколико имају више од 26 година. Прелазак у друге термине није могућ због ограниченог броја студената по термину. На преглед је обавезно понети индекс и оверену здравствену књижицу.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан


11. 1. 2019.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Филипа Влаховића, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 1. 2019.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Јоване Трбојевић Ивић, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.

9. 1. 2019.

image

Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Хемија. Кандидат је др Милена Крстић, дипл. хемичар, досадашњи доцент ФВМ.


27. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Даринке М. Раденковић, дипл. професора биологије и хемије, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


27. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научноистраживачког рада Јоване Ђокић, мастер хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-приправник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


24. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Стефана Николића, мастер-хемичара, кандидата за избор у звање истраживач-сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


21. 12. 2018.

image

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма.

Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској.

Конкурс за стипендије 2019-20. је отворен до 18. марта. 2019. Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

 • мастер 2 - све области,
 • мастер 2 - стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду,
 • докторат у коменторству,
 • стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура: Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд. Услови и критеријуми налазе се на сајтовима: www.institutfrancais.rs и www.srbija.campusfrance.org.


18. 12. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидати су:

 1. Ђурђа Крстић, мастер хемичар, истраживач-приправник ХФ, и
 2. Милош Пешић, мастер хемичар, координатор хемијске и биохемијске лабораторије ИС Петница.

Комисија предлаже избор Ђурђе Крстић.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 12. 2018.

image

Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2017. или 2018. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 25. јануар 2019. године. Више детаља можете наћи у прилогу.


6. 11. 2018.

image

Да ли завршаваш основне студије или си почео са мастер студијама? Желиш да примениш своје знање на конкретним проблемима у динамичним и интернационалним лабораторијама?

Федерални Политехнички Универзитет у Лозани (EPFL), у оквиру Е3 програма, организује летње праксе за студенте из домена природних наука и инжењерства у трајању од 3 месеца. Праксе су намењене студентима завршних година основних студија и студентима мастер студија. У оквиру Е3 програма учествује око 100 лабораторија и већина пројеката је интердисциплинарног карактера са циљем да припреми студенте за докторске студије и независно истраживање.

Све информације можете наћи на сајту eee.epfl.ch. Студенти ће бити рангирани и одабрани на основу неколико критеријума: просек оцена, квалитет биографије, и квалитет мотивационог писма. У току праксе, Е3 програм ће пружити финансијску компензацију студентима која ће им омогућити да покрију трошкове живота и смештаја. Од кандидата се очекује да одаберу три лабораторије (листа је дата овде: bit.ly/e3programepfl) и комисија ће одабрати лабораторију на основу интересовања и образовања кандидата. Рок за пријаве је 1. фебруар.

Уколико имате имате додатна питања, контактирати Себастиана Гаутша (Sebastian Gautsch).


12. 10. 2018.

image

Драги студенти,

У зимском семестру 2018/19. године термини за разговор са др Тамаром Тодоровић, Продеканом за наставу, су: сваки понедељак и петак у 11:00 часова у секретаријату Хемијског факултета.

1. 10. 2018.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2018/19. годину.

25. 6. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


© Универзитет у Београду - Хемијски факултет