Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

3. 9. 2017.

image

Конференција Chemometrica 2017, 36. по реду која окупља еминентне стручњаке из целог света у области хемометрије, биће организована од 3. до 6. септембра 2017. у Ђонђошу (Фаркашмаљ, Мађарска). Конференција покрива фундаменте хемометрије и све аспекте њене примене у хемији. Више информација можете наћи у PDF документу у прилогу.


25. 7. 2017.

image

У оквиру регионалне сарадње, путем Програма за научну и технолошку сарадњу (WTZ Programme) Републике Аустрије и Републике Србије, под покровитељством одговарајућих министарстава, расписан је конкурс за "Travel grants".

Циљ програма је подршка мобилности научника, посебно млађих и жена, у периоду од 2018-20. године. 


Последњи дан за аплицирање је 30.09.2017. године.


Позив можете наћи на сајту:

http://mailchi.mp/ff42dfac87bd/extended-deadline-st-austria-france-1637169?e=9030608749


Детаљније информације и услове конкурса можете наћи на:

https://oead.at/fileadmin/Dokumente/oead.at/ICM/WTZ/AT-SRB_Call_Guidelines.pdf


Уколико вам је потребна помоћ, можете се обратити

Тањи Божић


24. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је др Јелена Мутић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


17. 7. 2017.

image

Радно време стручних служби Хемијског факултета у летњем периоду (од 17. јула до 20. августа 2017) ће бити од 8:30 до 13:30.

14. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Катарине (Бојан) Путице, мастер хемичара под насловом:

Контекстуални приступ настави органске хемије у гимназији природно-математичког смера

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за процену испуњености услова за стицање научног звања научни саветник кандидата др Зорана Анђића, вишег научног сарадника Иновационог центра ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације кандидата Драгице (Рада) Спасојевић, дипломираног биохемичара под насловом:

Модификација алгината, целулозе и ксилана из ћелијског зида биљака фенолним једињењима и аминима, за добијање хидрогелова

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


7. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације кандидата Милоша (Мирослав) Прокопијевића, дипломираног биохемичара под насловом:

Имобилизација пероксидазе из соје (Glycine max) на макропорозном глицидил-метакрилату и хемијски модификованом пектину

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


4. 7. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова за избор др Снежане Трифуновић у звање научни саветник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 6. 2017.

image

Истраживачи из научноистраживачких институција у Француској или у Србији, конкуришите за заједнички пројекат у оквиру програма "Павле Савић, партнерства Hubert Curien" како бисте развили сарадњу између својих установа. Све научне области, укључујући и хуманистичке и друштвене науке, обухваћене су овим програмом.

Крајњи рок за подношење кандидатура је 31. јул 2017. Више о условима конкурса можете наћи на: www.institutfrancais.rs.

Носиоци програма су Министарство просвете, науке и технолошког развоја у Србији, док га у Француској спроводе Министарство иностраних послова и међународног развоја и Министарство просвете, високог образовања и истраживања, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Апликација за конкурисање је доступна на следећим сајтовима:
- за екипе из Француске: www.campusfrance.org, рубрика "appel à candidatures"
- за екипе из Србије: www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska

Контакт у Француском институту: vesna.adamovic@institutfrancais.rs.


2. 6. 2017.

image

Фондација "Доцент др Милена Далмација" ће ове године омогућити учешће студената на Семинару "Квалитет вода" који се организује традиционално (21. пут) у оквиру јесење "Школе за заштиту животне средине" од 20. до 22. септембра 2017. године.

Ове године планира се укључивање студената у све активности школе, што ће омогућити непосредан контакт са привредним субјектима и потенцијалним послодавцима. На Семинару је планирано учешће око 40 студената основних (II, III и IV година), мастер и докторских студија.

Више детаља о самом конкурсу и начину пријаве можете наћи на линку:
http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

1. 10. 2016.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2016/17. годину.

16. 9. 2016.

image Пољопривредни факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Стева Левић, дипл. инг. прехрамбене технологије, асистент Пољопривредног факултета.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет