Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

18. 12. 2017.

image

Универзитет у Београду ће бити домаћин предавања које ће одржати уважени професор Баи Ћунли, председник Кинеске академије наука. Професор Баи долази у званичну посету Србији на позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Професор Баи, угледни хемичар и један од водећих научника у области нанонауке, одржаће предавање на тему научнотехнолошког развоја у Кини у светлу иницијативе Појас и пут ("S&T development in China and the Belt & Road Initiative"). Сарадња Кине и земаља Централне и Источне Европе на некадашњем трговинском Путу свиле, део је глобалне свеобухватне иницијативе "Појас и пут", коју је покренуо председник НР Кине Си Ђинпинг 2013. године. С тим у вези, Србија је препозната као један од кључних партнера кинеским институцијама и има веома активну улогу у овој сарадњи.

Предавање ће бити одржано у понедељак, 18. децембра 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, Студентски трг 1, са почетком у 11:30 часова.


4. 12. 2017.

image BASF, водећа светска хемијска компанија, позива заинтересоване студенте да од 4. до 6. децембра 2017. у Лудвигсхафену, Немачка, присуствују догађају "BASF Days - Construction Chemicals". Рок за пријаву је 3. новембар. Детаљи су дати у прилогу.

30. 11. 2017.

image

Поштоване колеге и колегинице, драги студенти, обавештавамо вас да ће у четвртак, 30. новембра у 12 часова, у Сали за седнице, проф. др Ивана Ивановић-Бурмазовић одржати предавање у оквиру пројекта Erasmus+ под називом:

Bioinorganic redox signaling: interplay between medical and environmental applications.

27. 11. 2017.

image

Обавештавамо Вас да у понедељак, 27. 11. организујемо панел дискусију под називом "Иновације: Твоја будућа каријера" за студенте заинтересоване за каријеру у области иновација, упознавање представника компанија чланица Научно-технолошког парка и могућности за обављање праксе или запослење у оквиру тимова који раде на развоју различитих решења и услуга у областима ИТ, енергетске ефикасности, IoT, smart cities, пољопривреде и хране и индустријске аутоматизације и мехатронике.

Тим Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Београду


22. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је Александра Драмићанин, мастер хемичар, истраживач-сарадник Иновационог центра ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Милован Ивановић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Андреја (Иван) Шоштарића, мастера физикохемичара под насловом:

Механизми уклањања лако испарљивих моноароматичних угљоводоника (BTEX) из амбијенталног ваздуха мокром депозицијом

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Ивана (Србо) Стефановића, мастера хемичара под насловом:

Синтеза и карактеризација полиуретанских кополимера на бази поли(пропиленоксид)-block-поли(диметилсилоксан)-block-поли(пропиленоксида) и њихових нанокомпозита са органомодификованом глином

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности известај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисетрацију кандидата Бобана (Драган) Анђелковића, дипломираног молекуларног биолога и физиолога, под насловом:

Примена резултата NMR и FTIR спетроскопских техника у мултиваријантној анализи за класификацију прополиса

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Уроша Гашића, дипл. хемичара, стручног сарадника ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


10. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању редовног професора за ужу научну област Примењена хемија. Кандидат је др Ксенија Стојановић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


25. 10. 2017.

image

Српско хемијско друштво ове године прославља 120 година постојања. У жељи да обележимо овај значајан јубилеј, на отварању 54. Саветовања СХД и 5. Конференције младих хемичара Србије, 29. и 30. септембра у Београду, посветили смо део овом јубилеју.

Српска научна телевизија (СНТ) је снимила прилог о 120 година постојања Друштва које се може погледати на следећем линку:
https://youtu.be/cTbvkcbuZQw

Весна Мишковић Станковић, председник СХД

6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет