HemNet Home -- O HemNet-u -- WWW -- MS Internet Explorer

MS Internet Explorer

Proxy 1
Slika 1.
  Proxy 2
Slika 2.

Da biste podesili MS Internet Explorer za upotrebu Proxy-ja za izlaz na WWW, odaberite opciju "Internet Options" iz menija "Tools" (Slika 1). Pojavljuje se dijalog za podešavanje raznih opcija Internet Explorer-a. Kliknite na stranicu "Connections" (Slika 2).

Proxy 3   Proxy 4
Slika 3.   Slika 4.

U bilo kom slučaju, pojavljuje se novi dijalog za podešavanje odabrane veze (Slika 3). U prvom okviru ("Automatic configuration") obe stavke treba da budu isključene. U drugom okviru ("Proxy server") uključite opcije "Use a proxy server" i "Bypass proxy server for local addresses", i zatim kliknite na dugme "Advanced". Pojavljuje se dijalog u kome treba uneti detalje o Proxy serverima (Slika 4).

U gornjem okviru ("Servers") upišite "proxy.rcub.bg.ac.rs" u polja "Proxy address to use" i "8080" u polja "Port" za servise HTTP, Secure i FTP. U donjem okviru ("Exceptions") u rubriku "Do not use proxy server for addresses beginning with:" upišite "*.chem.bg.ac.rs". Kliknite na "OK", pa još jednom na "OK" u dijalogu za podešavanje veze (Slika 3).

Ako podešavate proxy na svom kućnom računaru, ovo podešavanje treba izvesti ponaosob za svaku vezu kojom se povezujete na HemNet (lista "Dial-Up Settings", slika 2). Najzad, i u ovom dijalogu kliknite na "OK". Vaš Internet Explorer je ovim konfigurisan za izlaz na WWW preko akademske mreže.