![[Slika]](/osoblje/189.jpg) |
dr Jelena Z. Radosavljević
docent
Hemijski fakultet, Studentski trg 12-16, Beograd
Katedra za biohemiju
Telefon: 011-3336676 (lab. 403), 011-3336869 (kanc. 424), 011-3336676 (lab. 403)
Telefon (lokalni): 869 (kanc. 424), 676 (lab. 403)
Laboratorija: 403
Kancelarija: 424
E-mail: radosavljevic AT chem · bg · ac · rs
|
Lični podaci
Govori engleski jezik.
Obrazovanje i usavršavanja
2002-2008: Osnovne studije - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2008-2013: Doktorat - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
Kretanje u službi
2008-2011: Saradnik u nastavi / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2011-2018: Asistent / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2018: Docent / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
Ostale aktivnosti
Član sledećih naučnih društava:
Član Komisije za obezbeđenje i unapređenje kvaliteta od 12. 7. 2021.
Angažman u nastavi
Učešće u naučnoistraživačkim projektima
Aktivni projekti:
Završeni projekti:
Brojevi za identifikaciju autora
Izabrane reference
- Mihajlovic, L., Radosavljevic, J., Burazer, L., Smiljanic, K., Cirkovic Velickovic, T. (2015) Composition of polyphenol and polyamide compounds in common ragweed (Ambrosia artemisiifolia L.) pollen and sub-pollen particles, Phytochemistry, 109: 125-132 (IF=2.547, citations:1)
- Radosavljevic, J., Nordlund, E., Mihajlovic, L., Krstic, M., Bohn, T., Buchert, J., Cirkovic Velickovic, T. (2014) Sensitizing potential of enzymatically cross-linked peanut proteins in a mouse model of peanut allergy. Molecular Nutrition and Food Research, 58 (3) 635–646. (IF=4.356, citations:1)
- Stojadinovic, M., Radosavljevic, J., Ognjenovic, J., Vesic, J., Prodic, I., Stanic-Vucinic, D. Cirkovic Velickovic (2013) Binding affinity between dietary polyphenols and β-lactoglobulin negatively correlates with the protein susceptibility to digestion and total antioxidant activity of complexes formed. Food Chemistry, 136 (3-4) 1263–1271. (IF=3.334, citations:24)
- Stanic, D., Monogioudi, E., Dilek, E., Radosavljevic, J., Atanaskovic-Markovic, M., Vuckovic, O., Raija, L., Mattinen, M., Buchert, J., Cirkovic Velickovic, T. (2010) Digestibility and allergenicity assessment of enzymatically crosslinked β-casein. Molecular Nutrition and Food Research, 54(9) 1273-1284. (IF=4.356, citations:24)
- Cirkovic Velickovic, T., Radosavljevic, J., Stanic, D. (2009) Digestibility of food allergens. CAB Reviews: Perspectives in Agriculture, Veterinary Science, Nutrition and Natural Resources, 4 (6): 1-17 (H index 14, no IF available, citations:1)
- Radosavljevic, J., Dobrijevic, D., Jadranin, M., Blanusa, M., Vukmirica, J., Cirkovic Velickovic, T., (2010) Insights into proteolytic processing of the major peanut allergen Ara h 2 by endogenous peanut proteases. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90 (10) 1702-1708. (IF=1.386, citations:3)
- Stanic, D., Radosavljevic, J., Polovic, N., Jadranin, M., Popovic, M., Vuckovic, O., Burazer, L., Jankov, R., Cirkovic Velickovic, T. (2009) Removal of N-terminal peptides from β-lactoglobulin by proteolytic contaminants in a commercial phenol oxidase preparation, International Dairy Journal, 19(12), 746-752 (IF=2.421, citations:5)
Tue Dec 14 21:39:49 2021