[dr Jelena Z. Radosavljevic]

Hemijski fakultet, Studentski trg 12-16, Beograd
Katedra za biohemiju

Telefon:   011-3336676 (lab. 403), 011-3336869 (kanc. 424), 011-3336676 (lab. 403)

Telefon (lokalni):   869 (kanc. 424), 676 (lab. 403)

Laboratorija:   403

Kancelarija:   424

E-mail:   radosavljevic@chem.bg.ac.rs

Lični podaci

Govori engleski jezik.

Obrazovanje i usavršavanja

2002-2008: Osnovne studije - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)

2008-2013: Doktorat - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)

Kretanje u službi

2008-2011: Saradnik u nastavi / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)

2011-2018: Asistent / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)

2018: Docent / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)

Ostale aktivnosti

Član sledećih naučnih društava:

Član Komisije za obezbeđenje i unapređenje kvaliteta od 12. 7. 2021.

Angažman u nastavi

Učešće u naučnoistraživačkim projektima

Aktivni projekti:

Završeni projekti:

Brojevi za identifikaciju autora

Izabrane reference

  • Mihajlovic, L., Radosavljevic, J., Burazer, L., Smiljanic, K., Cirkovic Velickovic, T. (2015) Composition of polyphenol and polyamide compounds in common ragweed (Ambrosia artemisiifolia L.) pollen and sub-pollen particles, Phytochemistry, 109: 125-132 (IF=2.547, citations:1)
  • Radosavljevic, J., Nordlund, E., Mihajlovic, L., Krstic, M., Bohn, T., Buchert, J., Cirkovic Velickovic, T. (2014) Sensitizing potential of enzymatically cross-linked peanut proteins in a mouse model of peanut allergy. Molecular Nutrition and Food Research, 58 (3) 635–646. (IF=4.356, citations:1)
  • Stojadinovic, M., Radosavljevic, J., Ognjenovic, J., Vesic, J., Prodic, I., Stanic-Vucinic, D. Cirkovic Velickovic (2013) Binding affinity between dietary polyphenols and β-lactoglobulin negatively correlates with the protein susceptibility to digestion and total antioxidant activity of complexes formed. Food Chemistry, 136 (3-4) 1263–1271. (IF=3.334, citations:24)
  • Stanic, D., Monogioudi, E., Dilek, E., Radosavljevic, J., Atanaskovic-Markovic, M., Vuckovic, O., Raija, L., Mattinen, M., Buchert, J., Cirkovic Velickovic, T. (2010) Digestibility and allergenicity assessment of enzymatically crosslinked β-casein. Molecular Nutrition and Food Research, 54(9) 1273-1284. (IF=4.356, citations:24)
  • Cirkovic Velickovic, T., Radosavljevic, J., Stanic, D. (2009) Digestibility of food allergens. CAB Reviews: Perspectives in Agriculture, Veterinary Science, Nutrition and Natural Resources, 4 (6): 1-17 (H index 14, no IF available, citations:1)
  • Radosavljevic, J., Dobrijevic, D., Jadranin, M., Blanusa, M., Vukmirica, J., Cirkovic Velickovic, T., (2010) Insights into proteolytic processing of the major peanut allergen Ara h 2 by endogenous peanut proteases. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90 (10) 1702-1708. (IF=1.386, citations:3)
  • Stanic, D., Radosavljevic, J., Polovic, N., Jadranin, M., Popovic, M., Vuckovic, O., Burazer, L., Jankov, R., Cirkovic Velickovic, T. (2009) Removal of N-terminal peptides from β-lactoglobulin by proteolytic contaminants in a commercial phenol oxidase preparation, International Dairy Journal, 19(12), 746-752 (IF=2.421, citations:5)